Finanszírozás
06-1-255-2055    Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
1. Fizetési ütemezés

A fizetési ütemezés az ingatlanok vásárlói részéről az alábbiak szerint alakul:

  • Regisztrációs díj: 500 000.- Ft
  • Szerződéskötéskor foglalóként: 10%, melybe beszámításra kerül az 500 000.-Ft-os regisztrációs díj
  • Az építkezés kezdetekor vételárelőlegként: 10%
  • A lakás épületszerkezetének elkészültekor vételárelőlegként: 25%
  • A lakás gépészeti alapszereléskor vételárelőlegként: 25%
  • A lakás műszaki átadás-átvételkor vételárelőlegként: 20%
  • Jogerős használatbavételkor utolsó vételárrészlet: 10%


2. Bankhitel

A Foldana Liget Family Kft. hitelt, vagy részletfizetési lehetőséget nem tud nyújtani a vásárlói számára, azonban banki hitel, valamint a Családi Otthonteremtési Kedvezmény igénybe vehető. Amennyiben a lakás megvásárlásához banki hitelt szeretne igénybe venni, ezt bármely pénzintézetnél megteheti, társaságunk bizonyos korlátok között alkalmazkodik a pénzintézetek által szabott egyedi feltételekhez.

3. CSOK – Családi Otthonteremtési Kedvezmény

Egy gyermek esetén legalább 40 m2-es lakás vásárlásakor, két gyermek esetén legalább 50 m2-es lakás vásárlásakor vehető igénybe a támogatás. A kedvezmény lehetőséget ad továbbá a legalább 3 gyermekes (ideértve a meglévő és vállalt gyermekeket is) családok részére 10 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatás igénylésére legalább 60 m2-es új építésű lakás vásárlása esetén. A megvalósítandó társasházban a lakásmixet úgy alakítottuk ki, hogy a gyermekek száma alapján bármely család megtalálja a számára megfelelő lakást, amelyre a CSOK-ot igénybe veheti.


4. Lakástakarékpénztár

Amennyiben rendelkezik lakástakarékpénztári számlával, ottani megtakarításait, illetve az ahhoz nyújtott kedvezményes hitelt minden további nélkül fel tudja használni lakásaink megvásárlásához. Társaságunk minden szükséges iratot a rendelkezésére bocsát, amivel igazolni tudja a lakáscélú felhasználást és rugalmasan alkalmazkodunk a lakástakarékpénztári folyósítási feltételekhez is. A Fundamenta Lakáskassza projektünkkel foglalkozó munkatársát közvetlenül tudja felkeresni.
Lakástakarékpénztári megtakarítás és hitel felhasználása esetén kérjük, hogy ezt mindenképpen jelezze még az adásvételi szerződés megkötése előtt.


5. Projektfinanszírozó pénzintézet: GRÁNIT Bank – A DigitálisBank

A Foldana Family építési projekt pénzügyi partnere a Gránit Bank Zrt., aki a kivitelezéshez szükséges projekthitelt biztosítja. A Gránit Bank emellett kedvező feltételekkel nyújt kölcsönt vevőink számára a projektben megvalósítandó lakások megvásárlására is. A banknál a projekt vevőivel külön kijelölt kapcsolattartó foglalkozik.

6. Tulajdonjog megszerzésének költsége

A lakás megvásárlása esetén a vételár 15 millió forintot meghaladó részére kell 4% illetéket fizetni, azaz a 15 millió forintnál olcsóbb lakásaink illetékmentesek. Azaz így legfeljebb 600.000.-forint kedvezmény érhető el. (30 millió forintot meghaladó vételár esetén semmilyen kedvezmény nem jár, a 4% illeték a teljes vételár után fizetendő.) Gépkocsibeállóra és tárolóra az illeték mértéke szintén 4%, ezekre azonban semmilyen kedvezmény nem vonatkozik.
Az adásvételi szerződés elkészítését és a tulajdonjog ingatlan-nyilvántartási bejegyeztetését társaságunk jogtanácsosa bonyolítja le, így a vevőinket ügyvédi, jogtanácsosi munkadíj, költség sem terheli.

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.